Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | П`ятниця, 13.12.2019, 23:57 |
Вітаю Вас Гість |
|
Завідуючого шкільною їдальнеюПОСАДОВІ ОБОВ’ЯЗКИ ЗАВІДУЮЧОЇ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ Загальні вимоги: призначається на посаду і звільняється з неї директором школи. Повинна мати середню професійну освіту (стаж роботи не менше 3-х років) , спеціальну підготовку за встановленою програмою. Особа, яка не має спеціальної підготовки чи необхідного стажу, але володіє достатнім практичним досвідом і виконує якісно і в повному обсязі покладені на неї посадові обов’язки, як виняток, може бути призначена на посаду на дану посаду; підпорядковується безпосередньо директору школи; у своїй діяльності керується постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і нормативними документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки роботи шкільної їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами, правилами експлуатації обладнання, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку школи і цією Інструкцією; постійно знаходитись на робочому місці з 7.30 до 15.30. Не покидати робоче місце без дозволу директора школи; працює в режимі робочого тижня згідно з графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і затвердженим директором школи; виконувати накази та розпорядження директора школи; у період канікул, який не збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в шкільній їдальні відповідно до розпоряджень директора школи; проходить інструктаж з техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки під керівництвом директора школи та відповідних служб міста; працює в тісній взаємодії з класними керівниками щодо організації харчування учнів школи. Організовує: здійснення заходів з організації харчування учнів школи, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у шкільній їдальні; роботу виробництва, приготування, оформлення і відпуск готових страв високої якості; розподіл обов’язків поварів, складає графік виходу на роботу працівників їдальні, інструктує працівників по технології приготування страв; медичний огляд працівників їдальні за графіком, затвердженим керівником закладу освіти; роботу по профілактиці травматизму, обліку та аналізу випадків травм серед працівників їдальні; своєчасне замовлення на отримання обладнання, інвентаря, спецодягу; забезпечення виконання планів та завдань, доводить їх до працівників їдальні, контролює їх виконання; створює умови для підвищення рівня організації харчування учнів; Здійснює: щоденний оперативний контроль за роботою працівників їдальні; експлуатацію і утримання в робочому стані холодильного, електричного та технологічного обладнання; виконання санітарних правил, правил по охороні праці, техніки безпеки, протипожежних заходів; міри по своєчасному забезпеченню виробництва продуктами харчування, робить замовлення постачальникам; правильність ведення статистичного обліку, представлення установленої звітності, перевіряє правильність складання калькуляції, встановлення цін; складання на основі вивчення попиту денного та циклічного меню; з членами бракеражної комісії бракераж готової страви; складання і представлення в бухгалтерію необхідних звітних матеріалів (меню, забірних листів), табеля на заробітну плату працівників їдальні; звітує про роботу шкільної їдальні перед директором школи; отримання і зберігання продуктів харчування; Контролює: норми закладки сировини, виходу готової продукції, забезпечує попередню перевірку її якості бракіражною комісією; дотримання технології приготування страв; якість отриманих товарів, наявності сертифікатів та іншої супроводжуючої документації; наявність санітарних книжок у працівників під час прийому їх на роботу; стан здоров'я працівників їдальні. Має право на: участь в управлінні школою в порядку, який визначається Статутом школи; ознайомлення із скаргами та іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання щодо них пояснень; захист своїх інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у судовому порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування; конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків, передбачених законом; підвищення у встановленому порядку своєї кваліфікації за рахунок навчального закладу; висування вимог до керівника закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень нормативних документів з організації харчування учнів; одержувати від керівника закладу освіти та його заступників інформацію нормативно-правового і організаційного характеру, ознайомлюється з відповідними документами; забезпечення спецодягом, миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації харчування учнів; на обладнання робочого місця згідно з встановленими нормами, які забезпечують можливість виконання ним посадових обов'язків; забороняти користуватися несправним обладнанням; Відповідає: за економію шкільних енергоносіїв: світла, тепла, води; дотримання санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні; облік продуктів харчування, посуду, інвентарю та обладнання шкільної їдальні; за невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього трудового розпорядку школи, законних розпоряджень адміністрації і педагогічних працівників школи, а також посадових обов’язків, встановлених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих прав, лаборант несе дисциплінарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим законодавством; за завдані школі чи учасникам навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням) своїх посадових обов’язків збитки лаборант несе відповідальність у порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством; |
|
Copyright MyCorp © 2019 |
Зробити безкоштовний сайт з uCoz |