Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 20.02.2019, 23:28


Меню сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цікаві сайти
Переклад онлайн
  • Інтелектуальні розваги
  • Вся елементарна математика
  • Крилаті
  • Школа комп'ютерої освіти
  • Шкільна фізика
  • Початкова школа

  • On-line тестування
  • Вхід на сайт
  • Лічильники
    Besucherzahler meet beautiful russian brides
    счетчик посещений
    Учебные заведения Хмельницкий
    Карта відвідування
    On-Line
    Опитування 1
    Оцініть наш сайт
    Всього відповідей: 577
    Новини Освіти
    Головна » 2013 » Жовтень » 5 » Мозок підлітків не розвивається через три чашки кави на день
    15:43
    Мозок підлітків не розвивається через три чашки кави на день

    Лише три чашки кави на день у дитинстві та підлітковому віці можуть серйозно вплинути на розвиток мозку. Такого висновку дійшли швейцарські вчені з Університету дитячої медицини в Цюріху.

    Вчені пояснюють, що в людей, як і в інших ссавців, нові синапси в мозку утворюються під час глибокого сну. В дорослішому віці ці синапси стають активнішими. Однак кофеїн і напої, що мають його у своєму складі, скорочують час глибокого сну в дітей і підлітків, таким чином зменшуючи кількість нових зв’язків, сформованих у мозку. За словами вчених, аби кофеїн серйозно вплинув на розвиток мозку, треба лише, щоб дитина випивала три чашки кави на день, банку енергетика або ж один літр коли.

    "Дитячий мозок надзвичайно гнучкий і легко піддається впливу таких речовин, як кофеїн. Під час глибокого сну ключові синапси розширюються, інші – зменшуються. Таким чином мережа нейронних зв’язків мозку стає ефективнішою. Однак через кофеїн цей процес пригальмовується”, – пояснив професор Рето Хабер з Університету дитячої медицини в Цюріху.

    За матеріалами ТСН.ua





    За підрахунками CNN, кава - третій за смаком напій у світі. Сказати точно, яка величезна кількість людей щодня його вживає, неможливо. Але все інше про каву знає Кузьма Хобзей. Його роман з нею триває вже близько 5 років.

    Я - coffee lover. Кожен мій день починається і закінчується з цього напою. Звичайно, таких любителів багато, скажете ви, але більшість з них п’ють просто розчинну хімію. А це не має нічого спільного з натуральною кавою. Часто людям здається, що еспресо - це щось маленьке, гірке і незрозуміле. Але все досить просто: переважна більшість тих, кому воно не подобається, просто не потрапляли на дійсно правильне.

    У моєму рідному Львові завжди було дуже багато класних маленьких кав’ярень. Коли переїхав до Києва, то зіткнувся з проблемою: далеко не в кожному закладі роблять правильну каву. Це й стало поштовхом. Довелося слідувати принципу: хочеш зробити щось добре - зроби це сам.

    За професією я лікар і знаю, що каву не потрібно лякатися. Адже, еспресо - це метод, при якому з кави виварюється найменша кількість кофеїну. Наприклад, при заварюванні в турці його значно більше. Тож всі розмови про те, що кава шкідлива - це нісенітниці. Потрібно запам’ятати одне єдине правило: кава повинна бути якісною. Напій, зварений з дешевих кавових сумішей з величезною кількістю робусти, дійсно може викликати ряд неприємних відчуттів. На відміну від цього, благородна арабіка подарує не лише багаті смакові відчуття, але й, за рахунок меншого вмісту кофеїну, не викличе пришвидшене серцебиття, головний біль чи розлади шлунку. Я впевнений, що 2-3 чашки гарної кави в день нікому не зашкодять.

    «4М» - правило справжнього еспресо. Еспресо – це самий складний і дорогий метод отримання кавового напою. В Італії для приготування еспресо існує правило чотирьох «М»: 1) Miscela - кавова суміш, 2) Macinazione - правильний помол, 3) Macchina - кавоварка, 4) Mano - рука того, хто буде цю каву готує. Вважається, що відсутність одного «М» не може компенсуватися іншими трьома.

    Сьогодні в мене вже є професійна кавова машина, новенька кавомолка і безліч всіляких аксесуарів. Свій шлях до ідеального домашнього напою я починав зі звичайної ріжкової кавоварки. Наразі на це хобі витратив близько 2 тисяч євро. Кавоварку купив у Німеччині, кавомолку замовив в Італії. По частинах збирав найкраще і якісне. Звичайно, це не межа мрій, але в деяких кафе немає і такого. А для мене це той мінімум, за допомогою якого я задовольняю свої смакові примхи і можу приготувати смачну каву для своєї родини.

    Мої близькі турбуються, що квартира перетвориться в кафе. Але поки їм боятися нічого. Маючи хорошу техніку, складно зробити правильний напій без хорошого зерна. І в Києві з цим проблема. Періодично в ЗМІ випливає інформація, що та чи інша відома торгова марка була викрита в додаванні хімії, а в більшості кав’ярень зерна переважно старі.

    Свіжообсмажена кава живе максимум 3 тижні. Спочатку таку я купував в Англії - у них організація на вищому рівні. Приймають замовлення, потім присилають лист, що каву обсмажили, і десь за 7 днів вона в Києві. Єдиний мінус - вартість доставки. А замовляти великими партіями не станеш, так як пік смаку кави від 7 до 14-го дня з моменту обжарення. Можна, звичайно, постаратися і в Києві знайти гідну каву, на щастя, останнім часом уже з’являються місця... Але моє бажання контролювати весь процес виявилося сильнішим.

    З питанням свіжості не зволікав: придбав домашній ростер. Це машина, яка призначена для обсмажування кави. На підприємствах вони великі, а ця як раз нормального розміру. Коли на вулиці тепло, обсмажую на балконі, а взимку - на кухні: під витяжкою. Як на мене, то цей процес заспокоює. І у всій квартирі пахне легким ароматом кави. Можливо, навіть доходить і до сусідів. Але і тут не все так просто: де в Києві купити якісне зелене зерно? Зараз замовляю з Голландії та Німеччини. При чому вартість такої кава виходить вельми справедливою, а зберігати зелені зерна можна значно довше.

    Якби був сприятливий клімат, я б вирощував каву. Але в Україні не вийде. З задоволенням купив би в Ефіопії або Бразилії маленьку плантацію і приїжджав на збір урожаю. Поки що це лише жарти і фантазії, але, хто знає, як складеться життя.

    До речі, домашня кава - не лише смачніша, але й дешевша. Собівартість домашнього еспресо десь 3 гривні, капучіно - близько 4. А в закладах відповідно 15 і 20. Різниця відчутна.

    До нас у гості приходять не на чай, а на каву. Мої близькі та колеги вже теж відчувають різницю між хорошим і поганим напоєм. Чому в закладах не завжди кава хороша? А все елементарно: наші барісти просто не знають простих правил. Як каву правильно помолоти, як запресувати, як подати. Це як вирішувати математичні завдання, не знаючи таблиці множення - далеко не заїдеш.

    На капучіно завжди намагаюся зробити якийсь лате-арт. Молочні напої - це окрема історія, є чіткі вимоги до якості молока, його текстури, смаку. Молоко збивається гарячим паром під тиском. Маючи досвід, навіть з магазинного молока можна зробити відмінну пінку. А для створення малюнків на поверхні кави знадобиться хороший молочник з правильною формою носика. 

    Іноді розмірковую над тим, щоб на вихідні влаштуватися працювати в кафе. Все ж об’єми там інші, і відповідно практики буде більше. Зараз, нажаль, зовсім немає часу. Може колись це стане першим етапом у відкритті власного закладу!

    Мені б хотілося, щоб правильної кави було якомога більше в Києві. Прагну, щоб культура споживання кави росла, і пропорційно зростала якість напоїв в закладах. До хорошого звикаєш швидко. А смак, як відомо, можна і потрібно виховувати. Зробити це дійсністю зовсім не важко і навіть не потрібно витрачати багато коштів. Для початку достатньо обзавестися повагою до свого здоров’я і справжньою любов’ю до кави.

    Переглядів: 534 | Додав: savvich | Теги: Мозг подростков не развивается чере, Мозок підлітків не розвивається чер | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Пошук
    Посилання
  • Освітні цифрові ресурси
  • Портал для веб-майстрів
  • ХОІППО
  • Робота з обдарованою молоддю
  • Школа олімпійського резерву
  • ХОЦНТТУМ
  • Сайт ЦІППО
  • Сайт МОН України
  • Сайт МАН України
  • УЦОЯО
  • ВРЦОЯО
  • Острів знань
  • Мережа УРАН
  • Сайт технічної підтримки мережі УРАН в Хмельницькій області
  • Форум інформатиків України
  • Сайт м. Шепетівки
  • Управління освіти Шепетівськго міськвиконкому
  • Пізнайко
  • Залізничні маршрути
  • Автобусні маршрути
  • Календар
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Погода, курс валют
    Погода Шепетівці » Україна
    Опитування 2
    За яким напрямком Ви плануєте продовжити освіту?
    Всього відповідей: 1508
    НВК №3
    Останній дзвінок
    Останній дзвінок
    Міс 2013 НВК № 3
    Intel ISEF-2013
    Intel ISEF 2013
    Intel Isef 2013
    Програми Intel
    1-Міс НВК №3 2012
    2-Міс НВК №3 2012
    Останні новини

    Copyright MyCorp © 2019
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz